class="product-template-default single single-product postid-2950 wp-custom-logo woocommerce woocommerce-page woocommerce-no-js columns-4 woocommerce-active at-sticky-sidebar left-logo-right-ads left-sidebar group-blog">

Reprezentacije socijalističke Jugoslavije: preispitivanja i perspektive

kn98.00

Pregledaj popis želja

Opis

Uredili Hannes Grandits, Vladimir Ivanović i Branimir Janković

Suizdanje UMHIS – Udruženje za modernu historiju/Udruga za modernu povijest, Sarajevo i Srednja Europa, Zagreb.

Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje u okviru DAAD projekta koji je krenuo pod naslovom “Reprezentacije socijalističke Jugoslavije u prijelomnim godinama”. Suradnja između Katedre za povijest jugoistočne Europe Humboldtovog sveučilišta u Berlinu i pet partnerskih institucija započela je 2012. godine. To je predstavljalo osnovu za stvaranje jedinstvene transnacionalne mreže povjesničara iz pet zemalja bivše Jugoslavije (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija i Srbija).

U knjizi “Reprezentacije socijalističke Jugoslavije: preispitivanja i perspektive” šesnaest autora i autorica iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije analiziraju suvremene reprezentacije socijalističke Jugoslavije, ponajviše u historiografiji, ali i publicistici, udžbenicima povijesti, dokumentarnim filmovima, izložbama, memoarima, sjećanjima i politikama povijesti.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg
Autor

Hannes Grandits, Vladimir Ivanović, Branimir Janković

Broj stranica

209

Format (cm)

23,5×16,5

Godina izdanja

2019.

ISBN

978-953-7963-98-9

Uvez

meki

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Reprezentacije socijalističke Jugoslavije: preispitivanja i perspektive”