Događaji Novosti Predstavljanja knjiga

Mostar, 12. lipnja 2023. – Predstavljanje knjige Tragom Evlije Čelebija kroz Hercegovački sandžak

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti u ponedjeljak, 12.06.2023. godine, u Galeriji kraljice Katarine, u Mostaru, s početkom u 19:00 sati, organizira Razgovor o temi: Hercegovina – nekad i sad, u sklopu čega će biti predstavljene dvije knjigeTragom Evlije Čelebija kroz Hercegovački sandžak te Hercegovina: geografska, historijska i statistička studija.

U programu će sudjelovati: prof.dr.sc. Husnija Kamberović, prof.dr.sc. Dijana Pinjuh, doc.dr.sc. Anđelko Vlašić i dr.sc. Fazileta Hafizović te Goran Karanović, moderator i Leo Landika, pijanist.

Knjiga Tragom Evlije Čelebija kroz Hercegovački sandžak, autora Dijane Pinjuh i Anđelka Vlašića, obrađuju putovanje osmanskog putopisca Evlije Čelebija (1611. – 1685. ili kasnije), koji je 1664. godine posjetio Hercegovački sandžak i u svojem Putopisu ostavio brojna svjedočanstva o Hercegovini u drugoj polovici 17. stoljeća. Knjiga se temelji na dosad neobrađenim informacijama koje se nalaze u rukopisu za koji se smatra da je autograf, odnosno izvorni rukopis Evlijina Putopisa.

#srednjaeuropa #povijest #bosnaihercegovina #hercegovina #mostar #evlijacelebi