Brotherhood and Unity at the Kitchen Table. Food in Socialist Yugoslavia

kn168.00

Edited by Ruža Fotiadis, Vladimir Ivanović and Radina Vučetić

Opis

“At ilumminative way to approach the history of Yugoslav society is to look into the kitchens and cooking pots and to ask which dishes and beverages typically appeared on the table on a daily basic. This book, entiled ‘Brotherhood and Unity at the kitchen table: Food in Socialist Yugoslavia’, does precisely that.” Prof. Hannes Grandits

Povijest hrane nije samo povijest hrane, već povijest materijalnoga života i masovne kulture, konzumerizma i svakodnevice.

Povijest hrane već je proučavana u povijesti SSSR-a i Kine, zbornik radova koji su uredili Ruža Fotiadis, Vladimir Ivanović i Radina Vučetić istražuje povijest hrane u socijalističkoj Jugoslaviji.

Ruža Fotiadis je postodoktorandica i predavačica na Katedri za povijest Jugoistočne Europe na Humboldtovu sveučilištu u Berlinu.

Vladimir Ivanović je postodoktorand-istraživač na Katedri za povijest Jugoistočne Europe na Humboldtovu sveučilištu u Berlinu.

Radina Vučetić je profesorica suvremene povijesti na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

Dodatne informacije

Težina 0.40 kg
Dimenzije 23.5 × 16.5 cm
Autor

Edited by Ruža Fotiadis, Vladimir Ivanović and Radina Vučetić

Broj stranica

273

Format (cm)

23,5×16,5

Godina izdanja

2019.

ISBN

978-953-8281-11-2

Uvez

meki

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Brotherhood and Unity at the Kitchen Table. Food in Socialist Yugoslavia”