Penjači. Pripovijetke

17,90 (134,87 kn)

Tihomir Horvat

Opis

Snaga pripovijetke je moćna. 

Tihomir Horvat (Zagreb, 1946) je nagrađivani hrvatski književnik koji piše za djecu i odrasle. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za dječja izdanja (uvršten u lektiru, Nagrada Grigor Vitez, Nagrada Mato Lovrak…) i pripovijetke (nagrade za kratke priče – Večernji list, Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima, “Serra priče” DHK i “Serra društva”…), od kojih je dio objavljen u zbirki pripovijedaka Penjači.

Pripovijetke govore o prepoznatljivim ljudskim sudbinama, prikazuju da su životi i sudbine „malih običnih ljudi“ i te kako vrijedni pripovijedanja.

Potiču na razmišljanje i šalju jasnu poruku kako je samo iskren i zdrav suodnos sa sobom, svojom okolinom i svijetom jedini i pravi put kojim se postaje “penjač” u potrazi za smislom života.

Zbirka pripovijedaka Penjači, posvećena uspomeni na književnika Jozu Vrkića, sadrži 18 pripovijedaka.

“Junaci su pomirljivi,cijene dobrotu, ne zatajuju sebe i bližnje, znaju kako treba doći do stanja i odnosa u kojem ćemo moći “ostati svojima”. Teme Horvatovih pripovijedaka preuzete su iz naših blizina, dokazuju nam da su i naše biografije vrijedne smirenog pripovijedanja. (Iz recenzije, Julijana Matanović)

Autorica naslovnice: Ana Vujasić.

Meki uvez, 317 str.

 

 

Dodatne informacije

Težina 0.38 kg
Dimenzije 13.5 × 20.5 cm
Autor

Tihomir Horvat

Broj stranica

317

Format (cm)

13,5 x 20,5

Godina izdanja

2023.

ISBN

978-953-8281-83-9

Uvez

meki

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Penjači. Pripovijetke”