Putovanja u Poljsku

19,91 (150,01 kn)

Opis

Putovanja u Poljsku Jarosława Iwaszkiewicza

Zaputite se u poljske gradove i sela, „putujte“ automobilom i vlakom, a zapravo doživljaj putovanja osjetite preko riječi jednog od najvećih poljskih pjesnika i književnika dvadesetog stoljeća Jarosława Iwaszkiewicza.

Među njegovim putopisima posebno mjesto zauzimaju Putovanja u Poljsku (1977), nastala na temelju već objavljenih reportaža, proznih i pjesničkih fragmenata. U srži ove knjige jest ideja o stalnom vraćanju Poljskoj, o čežnji za njezinim središtem, kako stvarnim tako i metaforičkim – onim koji neprestance otkriva nove dimenzije poljskosti. Knjiga potvrđuje da je Iwaszkiewicz vrhunski majstor opisa i odličan pripovjedač. Publika je knjigu s veseljem prihvatila, a kritičari su je vidjeli kao autobiografsku alternativu velikom romanu. Putovanja u Poljsku i danas su svježa, premda i pomalo melankolična lektira o svijetu kojega više nema, ali kojega vrijedi tražiti.

Jarosław Iwaszkiewicz (Kalnik, Ukrajina, 1894 – Varšava, 1980), poljski pjesnik, prozaik, dramatičar; prevodilac, urednik književnih i kulturnih časopisa; diplomat, zastupnik u Sejmu, jednom riječju – čovjek-institucija. Poslije Drugog svjetskog rata niz je godina bio predsjednik Saveza poljskih književnika. Izdavao je Nowiny Literackie (1947-1948), a od 1950. do smrti bio glavni urednik uglednog časopisa Twórczość.

Dodatne informacije

Težina 0.5 kg
Dimenzije 13.5 × 20.5 cm
Broj stranica

350

Autor

Jaroslaw Iwaszkiewicz

Format (cm)

13,5 x 20,5

Godina izdanja

2022.

ISBN

978-953-8281-53-2

Uvez

meki

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Putovanja u Poljsku”