Uokvirivanje nacije i kolektivni identiteti

23,89 (180,00 kn)

Opis

Vjeran Pavlaković, Davor Pauković, Nikolina Židek (ur.), Uokvirivanje nacije i kolektivni identiteti. Politički rituali i kultura sjećanja na traume 20. stoljeća u Hrvatskoj

U knjizi je provedena strategija uokvirivanja nacije i kolektivnih identiteta odozgo prema dolje i odozdo prema gore kroz komemorativne prakse događaja iz Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata u Hrvatskoj. S posebnim fokusom na medijsko prikazivanje komemorativnih događaja i istraživanja javnog mišljenja, knjiga se oslanja na intervjue i opažanja sudionika komemorativnih proslava, posebno na govore pripadnika političkih elita, oporbenih političara i drugih društvenih aktera koji podržavaju ili osporavaju službene narative, poput dužnosnika Katoličke crkve, pripadnika antifašističkih organizacija i braniteljskih udruga i udruga ratnih žrtava.

Koristeći inovativne metode istraživanja i analize komemorativnih praksi u postkonfliktnim društvima, ovo istraživanje tranzicije Hrvatske od jugoslavenske republike do neovisne države – od 2013. punopravne članice Europske unije – predstavlja jedinstvenu studiju slučaja za istraživače kulture sjećanja i politika identiteta, zainteresiranih za pitanja stvaranja i reprezentacije nacionalnih identiteta u službenim narativima.

Dodatne informacije

Težina 0.7 kg
Dimenzije 24 × 17 cm
Autor

Vjeran Pavlaković, Davor Pauković, Nikolina Židek

Broj stranica

287

Format (cm)

17×24

Godina izdanja

2022.

ISBN

978-953-8281-59-4

Uvez

tvrdi

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Uokvirivanje nacije i kolektivni identiteti”