Zagrebačke bajke

15,90 (119,80 kn)

Kategorija:

Opis

Ilustrirala Iris Jambrek

 

Knjiga Zagrebačke bajke zbirka je 10 priča za djecu i mlade s elementima bajki i basni koje se događaju u Zagrebu. Autorica kroz priče izvodi djecu na livade i parkove grada Zagreba u kojima kroz razne, pa čak i detektivske, doživljaje u kojima susreću zmajeve, vile, sirene, sove i ostale likove putuju Zagrebom. Mjesta događanja su Bundek, Jarun, Medvednica, rijeka Sava i sl.

 

Tamara Bakran rođena je u Zagrebu 1979. godine gdje je diplomirala hungarologiju, turkologiju i bibliotekarstvo, doktorirala književnost. U Zagrebu je završila i Ženske studije. Bibliotekarka je u Knjižnici Filozofskog fakulteta, vodi turkološku, hungarološku i judaističku zbirku. Članica je DHK-a i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Radovi su joj objavljivani u Quorumu, Zarezu, Vijencu, Novoj Istri, Temi, Poeziji, Republici, Književnoj republici, Književnoj Rijeci, Fantomu slobode, Hrvatskom filmskom ljetopisu, K. i čitani u emisijama HR-a Riječi i riječi, Šest minuta poezije u šest, Poezija naglas, Priča za laku noć, Kutić poezije i Radioigra za djecu i mlade. Pohvaljena je na Goranovom proljeću. Na natječaju Milivoj Cvetnić osvojila je prvu nagradu s rukopisom Mjesečevo cvijeće i ta je zbirka nagrađena nagradom Slavić za najbolji autorski prvijenac. Do sada joj je objavljeno dvanest slikovnica i tri zbirke kratkih priča za djecu; Ja zmajica, Rosica i fazan i Gvalup i druge priče. Gvalup je uvrštena u White ravens, ugledan katalog najboljih knjiga za djecu koji objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu.

Iris Jambrek rođena je 1995. godine u Varaždinu. 2015. godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje završava preddiplomski studij slikarstva pohvalom akademijskog vijeća cum laude. Diplomski studij slikarstva završava 2021. godine u klasi prof. Zoltana Novaka nagradom akademijskog vijeća ALU najuspješnijim diplomantima. Samostalno se predstavila izložbom Aluzija na zaboravljeno ljeto u Galeriji matice hrvatske i na nekoliko grupnih izložbi. Dobitnica je Cloverfield nagrade 6. bijenala slikarstva.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Autor

Tamara Bakran / Iris Jambrek

Broj stranica

62

Format (cm)

17,5 x 22,5

Godina izdanja

2023.

ISBN

978-953-8281-86-0

Uvez

tvrdi

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Zagrebačke bajke”