Župa Barban u XIX. stoljeću

kn168.00

Samanta Paronić

Opis

Monografija Samante Paronić Župa Barban u XIX. stoljeću. Demografska slika kroz prizmu matičnih knjiga treća je monografija povjesničarke koja se bavi proučavanjem društveno-političkih, kulturnih, gospodarskih i etničkih pojava u Istri u moderno i suvremeno doba.

“Matične su knjige svojevrsne “škrinje uspomena”, mreža neslućenih varijacija koja nudi pregršt upita i mogućih odgovora iz kojih su iznjedrila nova gledišta znanstvenoga promišljanja i nove metodološke paradigme.”

Župa Barban se u razdoblju od 1815. do 1900. nalazila u sastavu austrijskoga dijela Habsburške Monarhije, potpadajući pod vodnjanski kotar. Na temelju raščlambe podataka iz korištenih arhivskih izvora istražuje se dinamika demografskih kretanja, pri čemu se primjenjuje mikroistraživački, interdisciplinaran i komparativan pristup propitivanju veza između demografskih pokazatelja te društveno-povijesnih procesa, gospodarskih i zdravstvenih prilika, klimatskih uvjeta i njihovih implikacija na svakodnevni život lokalne zajednice.

Dodatne informacije

Težina 0.82 kg
Dimenzije 17 × 24 cm
Autor

Samanta Paronić

Broj stranica

418

Format (cm)

24×17

Godina izdanja

2020.

ISBN

978-953-8281-17-4

Uvez

tvrdi

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Župa Barban u XIX. stoljeću”