Etika istraživanja u primijenjenoj lingvistici

16,72 (125,98 kn)

Kategorija:

Opis

Kristina Cergol

Ova knjiga govori o brizi kao temeljnoj okosnici znanstveno-istraživačkog procesa. Briga o dionicima istraživanja ogleda se u sprezi makroetičkih i načela i mikroetičkih promišljanja o svakom aspektu i koraku istraživačkog djelovanja.
Pojam čestitosti u znanstveno-istraživačkom radu razrađen je s obzirom na njegovu suprotnost, tj. znanstveno nepoštenje i elemente koje ono podrazumijeva pa se, primjerice, u knjizi tematizira plagijat, upitni postupci u znanosti te recenzentski postupak kao temelj osiguranja kvalitete i čestitosti u akademskoj zajednici. (…) S obzirom na aktualnost teme posebno se razmatra etika istraživanja koje se provode u virtualnoj istraživačkoj okolini. Osim toga, razmatra se primjenjivost etičkih načela na temeljne postavke otvorene znanosti.

Kristina Cergol profesorica je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Školovala se na Ujedinjenom svjetskom koledžu u Kanadi, Sveučilištu u Cambridgeu u Velikoj Britaniji i Sveučilištu u Zagrebu.

Fotografija na naslovnici preuzeta je sa stranice “Freepik”: Vibrant night sky with stars and nebula and galaxy, autor Standret.

Dodatne informacije

Težina 0.4 kg
Dimenzije 24 × 17 cm
Broj stranica

184

Format (cm)

17×24

Godina izdanja

2021.

ISBN

978-953-8281-29-7

Uvez

meki

Autor

Kristina Cergol

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Etika istraživanja u primijenjenoj lingvistici”