Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti on-line kupnje na srednja-europa.hr

Internetsku prodaju na srednja-europa.hr obavlja Srednja Europa d.o.o. iz Zagreba,Trg Ivana Meštrovića 9,10000 Zagreb, OIB: 31501714030. Društvo je upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, MBS 080401393.

Kupcem se smatra svaka osoba koja se registrira na stranice srednja-europa.hr te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Kupac registracijom potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba.

Kupnju u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe kupnju mogu zaključiti samo uz suglasnost svog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Registracijom se potvrđuje status kupca u skladu s navedenim.

Za postupanje suprotno navedenom Srednja Europa d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj valuti i sadržavaju PDV po važećoj stopi. Važeće su cijene i ostale pogodnosti koje su na snazi na dan zaprimanja narudžbe.

Izvornik računa primate prilikom plaćanja odnosno dostave.

Uvjeti kupnje/prodaje proizvoda putem srednja-europa.hr određeni su ovim Općim uvjetima koje kupac prihvaća prilikom narudžbe. Kupnja/prodaja proizvoda provodi se kroz sljedeće etape: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, povrat proizvoda.

Registracija

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, molimo Vas što prije ažurirate Vaš korisnički račun na srednja-europa.hr u rubrici “Moj račun”.

Naručivanje

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem dodavanjem u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe. Potvrdu o prihvatu narudžbe šaljemo na Vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije. Ako ne dobijete e-mail o prihvatu narudžbe, molimo Vas da provjerite nalaze li se proizvodi u Vašoj košarici te ponovite proces naručivanja.

Srednja Europa d.o.o obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko Srednja Europa d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

Plaćanje

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti Srednjoj Europi d.o.o. jednim od sljedećih načina plaćanja:

Internet bankarstvo, opća uplatnica

Plaćate prije preuzimanja robe. Molimo čekajte s plaćanjem dok Vas na kontaktiramo e-mailom.

Pouzećem

Plaćate službi za dostavu prilikom preuzimanja robe.

Dostava

Naručene proizvode dostavljamo kao tiskanice putem Hrvatske pošte ili kao pakete putem Hrvatske pošte ili drugim dostavnim službama (HP ekspres, GLS itd.).

Cijene dostave istaknute su na srednja-europa.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cijene dostave aktiviraju se kod naručivanja.

Za područja izvan Republike Hrvatske pošiljke naplaćujemo ovisno o vrsti i težini pošiljke. Pošiljke do 2 kg šaljemo u inozemstvo kao tiskanice i naplaćujemo prema važećem cjeniku Hrvatske pošte (od 19 do 105 kn, ovisno o težini pošiljke). Pošiljke teže od 2 kg šaljemo kao međunarodni paket i naplaćujemo prema važećem cjeniku Hrvatske pošte. Točan izračun cijene dostave kupac može vidjeti u svojoj košarici prije potvrđivanja narudžbe.

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest između tri i pet radnih dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze te se navedeni rok isporuke produžuje za dva radna dana.

U rokove isporuke ne računaju se:

  • dan prijama narudžbe;
  • vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese primatelja;
  • vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Srednja Europa d.o.o.;
  • subote i nedjelje, te praznici i blagdani po hrvatskim propisima.

Radno vrijeme službe za zaprimanje narudžbi i vlastitu distribuciju jest od ponedjeljka do petka od 8.00 do 15.00 sati, a u slučaju dostave trećom osobom u skladu s njezinim radnim vremenom.

Povrat i zamjena

Naručeni proizvodi bit će složeni na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pošiljku i ako pošiljka ima vanjskih oštećenja, ne treba je preuzeti, nego je odmah vraća dostavljaču uz napomenu da je proizvod oštećen.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe i o tome nas obavijestiti na e-mail: srednja.europa@vip.hr ili na adresu: Srednja Europa d.o.o.,Trg Ivana Meštrovića 9,10000 Zagreb u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. Primljene proizvode zajedno s izvornim računom kupac treba vratiti neoštećene u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini unutar 15 dana od dana primitka robe. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove vraćanja podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 8 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

Ako se radi o odustajanju od narudžbe koje ne uključuje povrat proizvoda već samo novčane uplate, uplaćeni novac vraća se kupcu u roku od 8 dana od zaprimanja zahtjeva kupca za povratom uplaćenog iznosa.

Kupac nema pravo na povrat proizvoda u slučajevima određenim člankom 49. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac ima pravo na zamjenu isporučenih proizvoda u slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen ili ako je riječ o proizvodu s kvalitativnim nedostacima (pomiješani arci, ispušteni arci, neotisnute stranice). Reklamaciju je potrebno prijaviti Srednjoj Europi e-mailom na srednja-europa@vip.hr ili tel. +385 1 66 87 055. Na način dogovoren s prodajom Srednje Europe, proizvod zajedno s izvornim računom treba vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Srednja Europa d.o.o.

Pretplata i predbilježbe

Određene proizvode nudimo putem pretplate i predbilježbi a uvjeti će se formulirati uz svaku ponuđenu akciju.

Naručene proizvode šaljemo odmah po primitku robe na naše skladište.

Zaštita osobnih podataka

Srednja Europa d.o.o. prikuplja osobne podatke kupaca samo u nužnoj mjeri za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unapređenje odnosa s kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu.

Srednja Europa d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka kupca osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke kupaca.

Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka.

Kupac u svakome trenutku može pisanim putem zatražiti trajnu ili privremenu zabranu korištenja svojih osobnih podataka.

Ostale odredbe

Srednja Europa d.o.o. ovlaštena je bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cjenike, druge podatke vezane uz on-line prodaju kao i sav ostali sadržaj na srednja-europa.hr. Srednja Europa d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Internetska stranica srednja-europa.hr uključuje linkove na druge internetske stranice za čiji sadržaj Srednja Europa d.o.o. nije odgovorna niti ga kontrolira te stoga korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i uz vlastiti rizik. Na internetskim stranicama srednja-europa.hr moguće je oglašavanje a oglašivači su odgovorni da materijali za oglašavanje budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Srednja Europa d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

Sadržaj na srednja-europa.hr autorski je i zaštićen je sukladno odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, te se može koristiti samo za osobne potrebe u nekomercijalne svrhe.

Fotografije i opisi pojedinih proizvoda ne moraju nužno biti identični proizvodu. Nastojimo što točnije prikazati i opisati artikle. Međutim, zadržavamo pravo pogreške u opisu i fotografiji proizvoda.

Srednja Europa d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi prilikom korištenja srednja-europa.hr mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup na srednja-europa.hr i na podacima pohranjenima na istim uređajima ako je šteta nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. Također Srednja Europa d.o.o. je oslobođena svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje srednja-europa.hr.

Prilikom registracije na srednja-europa.hr bit ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom.

Sve stranice srednja-europa.hr prodavaonice na kojima se obavlja razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica srednja-europa.hr.

Srednja-europa.hr koristi “cookie” isključivo kao identifikator sesije, odnosno “cookie” sadrži tzv. “session id”, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije srednja-europa.hr prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika, te na taj način omogući kupnju.

Usluge koje Vam pruža Srednja Europa d.o.o. prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje ) te usluge za pristup našim stranicama. Srednja Europa d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja internetskih stranica.