Pisci hrvatske povijesti. Nikša Stančić, Izabrani radovi

33,18 (249,99 kn)

Opis

Knjiga akademika Nikše Stančića sadrži opsežnu biografiju, osvrt na historiografsku djelatnost i radove te bibliografiju povjesničara. Na jednom su mjestu sabrani njegovi odabrani, najvažniji i temeljni radovi. To će svima koji se bave hrvatskom poviješću 19. stoljeća, napose s područja nacionalno-integracijske problematike, biti stalnom i sigurnom referencom, neizbježnom u daljnjem produbljivanju i obrađivanju ovih i drugih, s ovima povezanih tema, primjerice hrvatskoga narodnog preporoda te tema iz hrvatske političke i kulturne povijesti 19. stoljeća.

Nikša Stančić, povjesničar, akademik HAZU, autor je niza knjige i tekstova o hrvatskoj povijesti 19. stoljeća.

U pripremi knjige sudjelovao je sam autor, akademik Nikša Stančić. Glavni je urednik i pokretač biblioteke prof. dr. sc. Damir Agičić, redoviti profesor moderne i suvremene hrvatske i svjetske povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Knjiga Nikša Stančić, Izabrani radovi započinje seriju knjiga, novi bibliotečni niz o piscima hrvatske povijesti u kojemu će biti predstavljeni najznačajniji hrvatski povjesničari 20. stoljeća.

Dodatne informacije

Težina 0.95 kg
Dimenzije 17 × 24 cm
Autor

Nikša Stančić

Broj stranica

442

Format (cm)

17×24

Godina izdanja

2022., 978-953-8281-61-7

Uvez

tvrdi

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Pisci hrvatske povijesti. Nikša Stančić, Izabrani radovi”