Priča o jednom Kaju

10,49 (79,04 kn)

Kategorija:

Opis

Znanstvena slikovnica

Ovo je priča o životu jednog jezika. Priča je to stara čak tri stotine godina!

Ovo je priča o jeziku na kojem se razmišljalo, molilo, ljubilo, tužilo, prigovaralo, gospodarilo, liječilo, porađalo, pjevalo, psovalo i negodovalo – ukratko – priča je ova o jednom bogatom i raznovrsnom jeziku koji je živio u davna vremena na sjeveru Hrvatske i koji smo umalo zaboravili…

O autorima:

dr. sc. BOJANA SCHUBERT završila je studij hrvatskoga (standarnoga) jezika, no unatoč tome kajkavski joj je ljepši i draži – materinji. “Priču o jednom Kaju” napisala je svojoj i drugoj kajkavskoj djeci, da im Kaj bude na ponos. Bilo bi joj milo kada bi priča razveselila i čakavce i štokavce, male i velike, zapravo sve one koje zanima hrvatski jezik u njegovoj ukupnosti.

GRGO PETROV je dizajner i ilustrator koji uživa raditi na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama. Izvan svojeg studija voli provoditi vrijeme istražujući jezike i priče, u glazbi, na biciklu i putovanjima. Zajedno s Bojanom dijeli strast prema promoviranju i očuvanju lokalne hrvatske jezične baštine u javnosti, posebice među mladima.

Dodatne informacije

Težina 0.3 kg
Dimenzije 20.7 × 20.7 cm
Autor

Bojana Schubert, Grgo Petrov

Godina izdanja

2021.

ISBN

978-953-8281-40-2

Uvez

tvrdi

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Priča o jednom Kaju”