Akcija Novosti

PRETPRODAJA – 20 % POPUSTA ZA NARUDŽBE DO KRAJA LIPNJA

VLADIMIR IVETA, LOPTA JE OKRUGLA JER JE TAKAV PROPIS. POVIJEST NOGOMETNE ORGANIZACIJE

U izdanju Srednje Europe iz tiska uskoro izlazi knjiga Vladimira Ivete Lopta je okrugla jer je takav propis. Povijest nogometne organizacije.

Autor prikazuje i analizira kako se razvijala nogometna struktura prvenstveno kroz postanak i razvoj nogometnih organizacija te njihovo ustrojstvo, djelovanje i norme. Pokazuje kako su počeci nogometa kakvog ga danas poznajemo ovisili o tome da se postigne dogovor o jedinstvenim pravilima po kojima će se igrati. Nagli porast masovnosti jedinstvenog nogometa, njegove popularnosti i broja klubova i igrača te njegovo širenje izvan britanskog otočja utjecali su na postanak čvrste unutarnje strukture nogometne organizacije. Nogomet je postajao sve složeniji i bilo je potrebno regulirati sve brojniju materiju. S obzirom na veliki interes javnosti, a od druge polovine dvadesetog stoljeća i sve većeg novca koji se „vrti“ oko nogometa, ta su pravila trebala biti jasna i nedvosmislena te su morala predvidjeti i normirati što je moguće više okolnosti.

Vladimir Iveta je diplomirani pravnik, tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, suautor knjige Oni koji noću ustaju iz groba. Vampiri od lokalnih priča do popularne kulture.

Knjigu je do kraja lipnja moguće nabaviti u pretprodaji s 20 % popusta!

Redovita cijena: 189,00 kn / cijena s 20 % popusta: 151,20 kn

Knjigu u pretplati možete naručiti na e-mail srednja.europa@vip.hr.