Akcija Događaji Novosti

Vikend akcija od 4. do 7. veljače 2021.!

Brotherhood and Unity at the Kitchen Table. Food in Socialist Yugoslavia
Edited by Ruža Fotiadis, Vladimir Ivanović and Radina Vučetić
Knjiga je u vikend akciji od 4. do 7. veljače 2021. u prodaji s 30 % popusta. Akcijska cijena knjige iznosi 117,60 kn (maloprodajna cijena knjige 168,00 kn).
Bez troškova poštarine za dostave u RH, za dostave u inozemstvo poštarina se naplaćuje prema važećem cjeniku Hrvatske pošte.

Jedna od glavnih početnih pretpostavki knjige Brothehood and Unity at the Kitchen Table: Food in Socialist Yugoslavia je da povijest hrane nije samo povijest hrane, već povijest materijalnog života, masovne kulture, konzumerizma, potrošnje i svakodnevice.

Povijest hrane pojavljuje se kao zasebna poddisciplina unutar povijesne znanosti. Najčešće se definira kao interdisciplinarno područje koje istražuje povijest hrane i prehrane te kulturne i sociološke utjecaje hrane. Teme i istraživanja u vezi s hranom u istočnoj Europi došle su postupno u fokus znanstvenika.  Povijest hrane već je proučavana u povijesti SSSR-a i Kine, odnos između hrane i socijalističkog društva istražen je na mnogim razinama. Kada je riječ o socijalističkoj Jugoslaviji, antropolozi i povjesničari tek su se posljednjih godina počeli baviti hranom, uglavnom u zbornicima radova koji se bave svakodnevnim životom u socijalizmu.

Zbornik radova koji su uredili Ruža Fotiadis, Vladimir Ivanović i Radina Vučetić istražuje povijest hrane u socijalističkoj Jugoslaviji.

Ruža Fotiadis je postodoktorandica i predavačica na Katedri za povijest Jugoistočne Europe na Humboldtovu sveučilištu u Berlinu.

Vladimir Ivanović je postodoktorand-istraživač na Katedri za povijest Jugoistočne Europe na Humboldtovu sveučilištu u Berlinu.

Radina Vučetić je profesorica suvremene povijesti na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

ISBN 978-953-8281-11-2

Meki uvez, 273 str.